HAR sprijină proiectele liceenilor YouthBank Bucureşti

În perioada mai-iunie 2012, HAR a fost organizaţie gazdă pentru două dintre proiectele liceenilor finanţate de programul YouthBank Bucureşti.

Citeşte mai multe aici!

______________

Despre YouthBank BUCUREŞTI

Antreprenoriat social, educație non-formală, responsabilitate

YouthBank este un program de educație non-formală și antreprenoriat social care încurajează tinerii să se implice activ în comunitatea din care fac parte. Programul este implementat local de Fundația Comunitară București și este coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Banca Comercială Română. Programul este prezent în România din 2006, fiind implementat la Cluj-Napoca printr-un program pilot, iar începând cu 2009 programul este prezent în alte 5 orașe din țară (Alba Iulia, București, Iași, Timișoara, Tîrgu-Mureș).

În cadrul programului YouthBank o echipă de 15-20 liceeni e responsabilă de crearea unui fond, prin diferite mecanisme de atragere de resurse propuse și implementate de către ei, și distribuirea acestui fond creat prin acordarea de finanțări pentru proiecte cu impact în comunitate, inițiate și dezvoltate tot de către liceeni, punându-se accent pe sustenabilitatea proiectelor. Esența programului constă în crearea unui cadru în care tinerii sunt încurajați să preia inițiativa acolo unde cred ei că lucrurile pot fi făcute mai bine, să devină implicați în comunitatea lor și să le pese de ceea ce se întâmplă în jurul lor, fiind totodată expuși la diferite activități care îi ajută să se dezvolte atât la nivel personal, cât și la nivel profesional.

YouthBank este o excelentă școală de dezvoltare personală pentru tinerii implicați direct în program și în același timp este un model de succes de implicare a diferiți actori în comunitățile din care fac parte: autorități locale, companii, instuții de învățământ, organizații neguvernamentale, grupuri informale de inițiativă colaborea împreună pentru a produce schimbarea pe care toți vrem să o vedem în comunitățile noastre. Investind în acești tineri, investim practic într-o nouă generație de lideri, formați cu o mentalitate de implicare activă acolo unde identifică o nevoie, de acțiune și nu doar de nemulțumire.

Rezultate anterioare

Rezultatele celor trei ediţii YouthBank în Bucureşti:

• 19.500 EUR finanţare

• 31 proiecte finanţate

• aproximativ 200 de liceeni ale căror initiaţive au fost finanţate

• 24 de tineri membri YouthBank, în anul 2011-2012

• 20 licee şi colegii implicate activ în program

• peste 7000 de beneficiari

 

Premii câștigate la nivel național

 Gala Premiilor în Educație – “Cel mai bun proiect educațional al anului 2010”, Gala Societății Civile – Premiul 2 la categoria Proiecte de tineret, 2011, Gala Voluntariatului – “Cel mai bun proiect de tineret”, 2011, Gala Societăţii Civile, Premiul 3, 2012 –

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com