Metano și Electro ajung la elevii de clasa a IV-a să le vorbească și despre economisirea energiei

Comunicat de presă

18 octombrie 20222

În perioada 18 octombrie – 20 decembrie Asociația Hands across Romania, Ministerul Educației alături de ENGIE Romania desfășoară o nouă ediție a programului „Întâlnire cu energia” în  județele Constanța, București – Ilfov, Dolj, Galați, Dâmbovița, Argeș. Elevii de clasa a IV-a pot descoperi lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a două mascote: Metano și Electro. Educația privind tematici precum eficiența energetică, soluțiile de energie verde, protecția mediului înconjurător utilizarea în siguranță a energiei are drept scop dezvoltarea competențelor elevilor de conștientizare a impactului acțiunilor lor și de a acționa responsabil.

„Astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie să punem mai mult accent pe educația copiilor cu privire la economia de resurse. Provocările din energia cu care se confruntă întreaga Europă ne determină să fim și mai prezenți în viața celor mici și să le explicăm că și ei pot avea un impact în consumul responsabil al resurselor.”

Elevii vor afla de la specialiști în educație despre aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007 și ale lui Electro, personificare a atomului de electricitate. Programul vizează transmiterea unor informații legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracţie respectiv producție până acasă, economia de energie precum şi sfaturi de utilizare în siguranţă a gazului natural și a energiei electrice.

Astfel, contribuim la pregătirea viitorilor cetățeni bine informați, responsabili și implicați în combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, tranziția către un model de creștere economică sustenabilă, precum și un stil de viață sustenabil.

Educația poate influența modul în care oamenii interacționează cu mediul înconjurător, prevenind activități cu impact negativ asupra acestuia.

« Programul educațional tradițional ,,Întâlnire cu energia’’ răspunde angajamentului nostru de a aduce informații utile elevilor privind sursele de energie, economia de energie, soluții de energie verde, utilizarea în siguranță a gazului natural și energiei electrice și de a contribui la înrădăcinarea unor comportamente responsabile de la vârstele mici căci aceste generații vor fi viitori adulți responsabili față de planeta noastră.. Misiunea de a-i forma pe cei mici este a noastră, a tuturor adulților.iar programul nostru vine și în sprijinul cadrelor didactice și părinților cu un conținut educațional de calitate și interactiv, care să-i atragă pe copii spre aceste tematici. », a declarat Amalia Anghel, Head of Corporate Communication&CSR ENGIE Romania.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada 18 octombrie – 20 decembrie 2022 și face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constantă pentru educația . Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației, programul s-a adresat unui număr de peste 45.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.

Contact presă Asociația Hands across România:

E-mail : mihaela.sandu@handsacross.ro

Contact presă ENGIE Romania:

Email: birouldepresa@ro.engie.com

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com