Întâlnire cu energia, ediția 2020

ENGIE România, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării, lansează în perioada februarie – iunie 2020 a XV-a ediție a programului educațional „Întâlnire cu energia”, ai cărui beneficiari vor fi peste 2500 de copii din județele București-Ilfov, Constanța, Brașov, Prahova, Buzău, Argeș.  

Programul vine în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea „Științelor naturii” la clasa a IVa. În acest sens, invităm școlile gimnaziale să se înscrie în acest program și să deruleze împreună cu elevii două lecții la clasă privindtipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracție până în locuințe, economia de energie și utilizarea în siguranță a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Voluntarii ENGIE România și cei ai Asociației Hands Across România susțin lecțiile despre energie elevilor, folosind metode interactive de predare.  Programul educațional „Întâlnire cu energia”, un proiect de anvergură ce are drept obiectiv educația tinerei generații privind utilizarea rațională a surselor de energie și conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător, a fost lansat în cadrul unui proiect pilot, derulat în 40 de școli din București.

Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urmă fazei pilot, ,,Întâlnire cu energia’’’ a devenit un program național. Mascota programului, Metano, creată în 2007 de către o elevă participantă, reprezintă interfața informațiilor transmise elevilor. 

Vă invităm să vă înscrieți în program completând formularul de înscriere aici, până la data de 3 februarie 2020. 

Pentru informații suplimentare vă stăm cu drag la dispoziție la adresa de e-mail office@handsacross.ro

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com