Cand am sa fiu mare!

Anual, 70-80.000 de liceeni nu reusesc sa treaca de Bacalaureat si ajung sa acceseze piata muncii nepregatiti, nu stiu de unde sa porneasca si care le sunt optiunile. <Cand am sa fiu mare!> vine cu cateva activitati care sa ii introduca pe tineri in piata muncii, dar care sa ii si motiveze sa isi aleaga calea pe care si-o doresc cu adevarat, avand posibilitatea sa se inspire din povesti de succes ale celor care au reusit.

Proiectul se va desfasura pe parcursul acestui an in Grupul Scolar Indistrial “Sf. Pantelimon” si va cuprinde:

1. Sesiuni despre dezvoltarea de abilitati si constientizarea acestora;

2. Sesiuni despre piata muncii sustinute de un specialist in resurse umane;

3. Intalniri cu oameni de afaceri de succes sau cu profesionisti care ocupa pozitii cheie in companii de renume sau institutii publice;

4. Simulari de interviu.

Pe langa aceste sesiuni si intalniri, pana la sfarsitul anului, liceenii din Grupul Scolar Indistrial “Sf. Pantelimon” vor primi <Manualul tanarului angajat> care va cuprinde toate acele informatii de care un tanar ar putea avea nevoie atunci cand se decide sa accese piata muncii imediat dupa liceu.

Mai mult decat atat, echipa proiectului impreuna cu reprezentanti ai liceului, in vederea asigurarii sustenabilitatii proiectului, va dezvolta un plan de activitati cu costuri 0 care sa continue seria de evenimente inceputa in cadrul acestui proiect dupa terminarea acestuia.

Proiectul este organizat de Asociatia Hands Across Romania
Parteneri: Asociatia Semper Musica si JAI DAM
Finantator: Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune

www.candamsafiumare.com

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com