Întâlnire cu energia

logo intalnire cu energia

ENGIE România, în calitate de actor energetic responsabil, a lansat în anul 2007, programul educaţional ,,Întâlnire cu energia’’, un proiect de anvergură al companiei ce are drept obiectiv educaţia tinerei generaţii privind utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător. Programul a fost lansat în cadrul unui proiect pilot, derulat în 40 de şcoli din Bucureşti. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma fazei pilot, ,,Întâlnire cu energia’’’ a devenit un program naţional. Mascota programului Metano, creată în 2007 de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise elevilor. Programul se adresează elevilor de clasa a IV-a. Cunoştintele programului vin în completarea programei şcolare.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. Voluntarii ENGIE România şi cei ai Asociației Hands Across Romania susţin lecţiile despre energie elevilor, folosind metode interactive de predare. În cadrul programului, este lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta încurjând copiii să apeleze la creativitate și originalitate pentru a realiza un proiect comun cu colegii lor plecând de la tematicile programului.

Începând cu anul 2015, Asociația Hands Across Romania a devenit organizația care, în parteneriat cu ENGIE România, implementează acest program.

Despre concursul “Câștigă cu Metano

Editia 2016

Editia 2017

Mai multe informatii
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com