Editia 2017

Peste 2500 de elevi se vor întâlni si anul acesta cu Metano
Edi┼úia a XI a programului ÔÇ×├Änt├ólnire cu energiaÔÇŁ derulat de ENGIE, gata de start!

ENGIE Rom├ónia, ├«n parteneriat cu Asocia┼úia Hands Across Rom├ónia ┼či Ministerul Educa┼úiei ╚Öi Cercet─ârii ╚śtiin╚Ťifice, lanseaz─â a XI a edi┼úie a programului educa┼úional ÔÇ×├Änt├ólnire cu energiaÔÇŁ, ai c─ârui beneficiari vor fi peste 2500 de copii din mediul rural ╚Öi urban mic din judetele Constan╚Ťa, Gala╚Ťi, Br─âila, Olt, V├ólcea, Vrancea,D├ómbovi╚Ťa precum si din municipiul Bucuresti.
Alc─âtuit din dou─â lec┼úii predate interactiv ┼či din concursul ÔÇ×C├ó┼čtig─â cu MetanoÔÇŁ, programul, un proiect de traditie al companiei, are drept obiectiv educa┼úia tinerei genera┼úii ├«n ceea ce prive┼čte utilizarea ra┼úional─â a surselor de energie ┼či con┼čtientizarea importan┼úei protec┼úiei mediului ├«nconjur─âtor. Proiectul isi propune, totodata, sa le transmita elevilor de clasa a IV-a informatii suplimentare despre sursele de energie pe care le folosesc in viata cotidiana ┼či despre utilizarea ├«n condi┼úii de siguran┼ú─â a acestora.

Copii din peste 75 de ┼čcoli din localit─â┼úile participante vor afla de la angajati ai ENGIE ┼či voluntari ai Asocia┼úiei Hands Across Rom├ónia o serie de informa┼úii utile despre sursele ┼či tipurile de energie, informatii care pot fi puse ulterior ├«n aplicare de copii at├ót ├«n familiile ┼či locuin┼úele proprii, precum ┼či ├«n interac┼úiunea cu alte persoane, gospod─ârii ┼či mediul ├«nconjur─âtor. Lec┼úiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare ┼či vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extrac┼úie p├ón─â ├«n locuin┼úe, economia de energie ┼či utilizarea ├«n siguran┼ú─â a gazului natural, insist├ónd pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea ac┼úiunii vor contribui ┼či cadrele didactice din ┼čcolile participante la proiect, a c─âror implicare, seriozitate ┼či deschidere a fost demonstrat─â la edi┼úiile anterioare ale programului.

Elementul de noutate din acest an este concursul ÔÇ×C├ó╚Ötig─â cu MetanoÔÇŁ care se va desf─â╚Öura ├«n cadrul ╚Öcolilor participante pentru a ├«ncuraja ╚Öi adul╚Ťii din preajma elevilor s─â se implice ├«n via╚Ťa educa╚Ťional─â a acestora. ÔÇ×Ne dorim ca elevii, fie ├«mpreun─â cu p─ârin╚Ťii, fie cu ├«nv─â╚Ť─âtorii, s─â imagineze un proiect comunitar legat de domeniul energiei pentru implementarea c─âruia s─â poat─â primi sprijin financiar ├«n cadrul programului. Cred c─â pentru copii este un exerci╚Ťiu excelent care ├«mbin─â perfect con╚Ötientizarea responsabilit─â╚Ťii pe care o avem cu to╚Ťii, de la cele mai mici v├órste fa╚Ť─â de resursele naturii ╚Öi rolul pe care trebuie s─â ├«l insflum─âm copiilor, de actori activi ├«n asigurarea ╚Öi men╚Ťinerea bun─âst─ârii comunit─â╚Ťii ├«n care tr─âiesc. Elaborarea unei cereri de finan╚Ťare este pentru ei un exerci╚Ťiu complet nou pentru clasa a IVa, ├«ns─â este o foarte bun─â oportunitate de a exersa argumentarea unei idei, dorin╚Ťe, etc. In plus, educa╚Ťia copiilor nu se face numai la ╚Öcoal─â, ci ea trebuie continuat─â ╚Öi acas─â ╚Öi de aceea ne dorim s─â implic─âm activ ╚Öi p─ârin╚Ťii elevilor cu care lectorii no╚Ötri interac╚Ťioneaz─â.ÔÇŁ declar─â Mihaela Sandu, coordonator proiect.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com