VoHub – Coaliția pentru promovarea învățământul profesional dual

Coaliția pentru promovarea învățământul profesional dual

Învățământul dual este un tip de învățământ profesional și tehnic care combină învățarea la locul de muncă într-o companie cu educația și formarea profesională într-o unitate de învățământ. Astfel, tinerii obțin o calificare profesională și cresc șansele de a obține un loc de muncă la finalul studiilor.

Asociația Hands across Romania este un susținător al învățământului profesional în sistem dual. Am ajuns la peste 12.000 de părinți și tot atâția elevi ducând mai departe mesajul că meseria este una dintre cele mai bune opțiuni pentru independența unui tânăr. 

Această formă de învățământ ajută România să reducă analfabetismul funcțional dar mai ales este o reală oportunitate de a reduce abandonul școlar.

Conform Autorității Naționale pentru Formarea Profesională în Sistem Dual, un milion de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani nu figurează în nicio statistică, nefiind nici angajați, nici încadrați într-un sistem de învățământ.

Una dintre consecințele principale ale acestei situații este deficitul foarte mare de forță de muncă din țara noastră. 81% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor vacante, conform unui Studiului ManpowerGroup.

Potrivit angajatorilor, principalele cauze ale dificultăților sunt numărul insuficient de candidați disponibili pe piață (41%), lipsa de cunoștințe profesionale specifice (așa-numitele hard skills) (22%) și lipsa experienței necesare pentru postul vizat (16%).

În acest context, HAR invită entitățile interesate de învățământul profesional dual să facă parte din VoHub – coaliția pentru promovarea învățământul profesional dual pentru a contribui la dezvoltarea acestei forme de învățământ prin îmbunătățirea cadrului legislativ și consolidarea reputației învățământului profesional în general. Vom căuta soluții pentru pregătirea tutorilor, contribuția companiei la dezvoltarea curriculei școlare, retenția elevilor formați, etc. 

Lansăm invitația de a vă implica în acest demers alături de noi, devenind membri ai acestei coaliții. Credem că împreună putem redefini progresul și să înfruntăm provocările pentru a face din sistemul de învățământ profesional dual o alegere inteligentă.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail mihaela.sandu@handsacross.ro și telefon 0723 433 816.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com